Bouwkundig tekenwerk

Direct contact 06-53835895

Al 24 jaar relevante ervaring

De fases van bouwkundig tekenwerk

Bouwkundig tekenwerk omvat meerdere aspecten. Hieronder zet ik het voor u op een rijtje.

Voorlopig (schets) ontwerp

We starten met een voorlopig ontwerp. Deze bestaat uit aanzichten, gevels, plattegronden en een situatietekening. Daarmee kunt u bijvoorbeeld al naar een gemeente voor een principe akkoord welstand of naar een aannemer voor een richtprijs.

Definitief ontwerp

Heeft u een, door de welstand goedgekeurd voorlopig ontwerp, dan moet er een definitief ontwerp komen. Dit definitief ontwerp bevat volledig gemaatvoerde gevels, plattegronden, doorsnede(s) en situatietekening. Deze tekeningen zijn in kleur, zodat u een goed beeld krijgt van materiaaltoepassing en kleurenpallet.

Bestektekeningen (aanvraag omgevingsvergunning)

Na een goedgekeurd definitief ontwerp wordt deze tekening omgezet naar technische tekeningen. We noemen dit ook wel de bestektekeningen. Op deze tekeningen zijn meerdere specificaties uitgewerkt, zoals afmetingen, constructie, details, materialen en uitvoeringsmethoden. Het wordt gebruikt om de kosten en uitvoering van een project te plannen en te beheersen.

Na het vervaardigen van de tekeningen kan ik de stukken bij de gemeente indienen voor het verkrijgen van de benodigde vergunning(en). Door nauw contact met diverse overheden weet ik wat er verlangd wordt en kan daarom de aanvragen zorgvuldig en compleet indienen.

Werktekeningen 

Alle informatie die is vastgelegd in de technische omschrijving en bestektekeningen worden op schaal 1:50 verwerkt in zogenaamde werktekeningen. Ook de keukenopstelling, plafondverlichting en de definitieve indeling van de badkamer kan hierop worden verwerkt. 

bouwkundig tekenwerk

Vakkundig en compleet, voor een vlotte doorloop van uw project.

meer info

ontwerp

Alles staat of valt met een geslaagd ontwerp.

meer info

advies

Bij (ver)bouwen komt het aan op keuzes maken. Eerlijk advies is onmisbaar.

meer info

Vrijblijvend kennismaken?
Ik kom graag bij u langs.