Traject-
begeleiding

Direct contact 06-53835895

Al 24 jaar relevante ervaring

Ik kan u begeleiden in het complete traject, of een stukje ervan

Voordat er gebouwd of verbouwd kan worden, moet er veel gebeuren. Ik zet het voor u op een rijtje.

Stel; u wilt gaan bouwen of verbouwen. Een stuk aan uw huis, een nieuwe schuur of een hele nieuwe woning. Het idee heeft u wel, maar hoe krijgt u het op papier? Daar kan ik u bij helpen. Samen met u geef ik letterlijk vorm aan uw plannen. 

Voorlopig (schets) ontwerp

We starten met een voorlopig ontwerp. Deze bestaat uit aanzichten, gevels, plattegronden en een situatietekening. Daarmee kunt u bijvoorbeeld al naar een gemeente voor een principe akkoord welstand of naar een aannemer voor een richtprijs.

Definitief ontwerp

Heeft u een, door de welstand goedgekeurd voorlopig ontwerp, dan moet er een definitief ontwerp komen. Dit definitief ontwerp bevat volledig gemaatvoerde gevels, plattegronden, doorsnede(s) en situatietekening. Deze tekeningen zijn in kleur. Zodat u een goed beeld krijgt van materiaaltoepassing en kleurenpallet.

Bestektekeningen (aanvraag omgevingsvergunning)

Na een goedgekeurd definitief ontwerp worden de technische tekeningen vervaardigd. We noemen dit ook wel de bestektekeningen. Op deze tekeningen zijn meerdere specificaties uitgewerkt, zoals afmetingen, constructie, details, materialen en uitvoeringsmethoden. Het wordt gebruikt om de kosten en uitvoering van een project te plannen en te beheersen.

Na het vervaardigen van de tekeningen kan ik de stukken bij de gemeente indienen voor het verkrijgen van de benodigde omgevingsvergunning(en). Door nauw contact met diverse overheden weet ik wat er verlangd wordt en kan daarom de aanvragen zorgvuldig en compleet indienen.

Technische omschrijving (Bestek en voorwaarden)

Een technische omschrijving lijkt op een STABU bestek, maar wordt eenvoudiger en leesbaarder uitgewerkt. Het document geeft een overzichtelijke omschrijving van bouwmaterialen, installaties en werkzaamheden. 

Aannemerskeuze/ prijsvorming

U bent nu zover dat een aannemer alle informatie heeft om een offerte te maken. Desgewenst kan ik u helpen beoordelen welke aannemer geschikt is voor het project. Offertes kunnen door mij worden gecontroleerd en beoordeeld. 

Werktekeningen 

Alle informatie die is vastgelegd in de technische omschrijving en bestektekeningen worden op schaal 1:50 verwerkt in zogenaamde werktekeningen. Ook de keukenopstelling, plafondverlichting en de definitieve indeling van de badkamer kan hierop worden verwerkt. 

Binnenhuisarchitect

Een binnenhuisarchitect heeft bij zowel nieuwbouw als verbouw zeker een toegevoegde waarde. Een interieurarchitect of binnenhuisarchitect is een specialist die zich voortdurend informeert over de laatste trends en ontwikkelingen op interieurvlak. In de afgelopen jaren heb ik veel met verschillende binnenhuisarchitecten samengewerkt en kan deze zo inpassen in uw bouwplan. Uw uiteindelijke woonwensen zullen dan nog beter vertaald kunnen worden. 

Tuinontwerper 

Tuinontwerpers en tuinarchitecten zijn van echte meerwaarde voor de kwaliteit van het ontwerp uw tuin en de uitvoering ervan. Een tuinontwerper of tuinarchitect maakt voor u een ontwerp dat zich onderscheidt in ruimtelijke indeling en door een bijzonder gebruik van kleuren, vormen materialen en planten. In mijn netwerk zitten diverse tuinontwerpers en architecten die voor u het plaatje compleet kunnen maken.

Artist impression

Mocht u toch nog nieuwsgieriger zijn hoe uw droomhuis er nu echt uit komt te zien dan kan ik voor u een artist-impression verzorgen. De buitenkant van uw woning en zijn architectonische details kunnen zo goed worden beoordeeld.

bouwkundig tekenwerk

Vakkundig en compleet, voor een vlotte doorloop van uw project.

meer info

ontwerp

Alles staat of valt met een geslaagd ontwerp.

meer info

advies

Bij (ver)bouwen komt het aan op keuzes maken. Eerlijk advies is onmisbaar.

meer info

Vrijblijvend kennismaken?
Ik kom graag bij u langs.